Bejelentés


AURIGA ÉRTE


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Célunk érdekes, sokaknak fontos gondolatoknak gyűjtése a futással kapcsolatban.  Segítséget szívesen fogadjuk, idézetek a témában közzé tesszük.

Részlet: Murakami Haruki: Miről beszélek, amikor futásról beszélek? című könyvéből.

Ám bármennyire is nekem való a hosszútávfutás, olyan napok is akadnak, amikor nehéznek érzem a testem, és valahogy nincs kedvem futni. Pontosabban szólva, igen gyakran akadnak ilyen napok. Ilyenkor mindenféle valósnak tűnő indokot hozok föl, hogy kihagyhassam az edzést. Egyszer interjút készítettem Szeko Tosihikóval, olimpikon futóval. Nem sokkal azután, hogy visszavonult, és az S&B csapatának trénere lett. Ezt kérdeztem tőle: „Egy futóval az ön szintjén is előfordul, hogy úgy érzi, ma nincs kedvem futni, jaj ne, inkább szeretnék tovább heverészni itthon?” Szeko Tosihikónak szó szerint majd kiestek a szemei. Aztán (olyan hangon, hogy „miféle hülyeségeket tetszik itt kérdezni”), azt felelte: „Magától értetődik, nem? De még milyen gyakran!”


Részlet: Murakami Haruki: Miről beszélek, amikor futásról beszélek? című könyvéből.

"Hiszen én nem azért kezdtem e futni, mert valaki megkérdezett, hogy nem lennék-e futó. Ahogy a regényírásba sem azért fogtam, mert valaki megkért, hogy legyek író. Egy napon hirtelen, a magam kedvére kezdtem el regényeket írni. És egy napon hirtelen, a magam kedvére kezdtem el futni."
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!