Bejelentés


AURIGA ÉRTE


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Chipes időmérő rendszerek

A Szolnoki őszi terep félmaraton és váltó futóverseny 2017 két féle Chipes időmérő rendszert alkalmazunk. A csapatversenynél SPORTident rendszert, az egyéni félmaraton versenyen az Erdei futóversenyen megismert chipes időmérőrendszert.

 

SPORTident ismertető

AMIT A SPORTident-RŐL TUDNI ÉRDEMES

 

A. AZ ELEKTRONIKUS PONTÉRINTÉS-ELLENŐRZÉS LÉNYEGE

A SPORTident rendszer célja és lényege az, hogy az ellenőrzőpontok érintése majd célba érkezés után azonnal pontérintés-ellenőrzés, részidő és végeredmény álljon a rendezők és a versenyzők rendelkezésére. Az ehhez szükséges műveleteket a versenyző által vitt “elektronikus ellenőrzőkarton” (dugóka amely egyben a váltó botot is helyetesíti.1 ábra), a váltóponton és a célban elhelyezett “elektronikus lyukasztó” (ellenőrző doboz 2 ábra) és a célban működő számítógép együttesen hajtják végre.


1 ábra                              2 ábra                             3 ábraB. HOGYAN KELL A RENDSZERT HASZNÁLNI?

A csapatok a versenyközpontban kapják meg a csapat dugókáját. rajtszámukkal együtt. A verseny során a következő műveleteket kell végrehajtani:

1. A versenyközpontban elhelyezett “Törlés” feliratú ellenőrző dobozba bedugva (3. ábra) és türelmesen kivárva, amíg a doboz fény és hangjelzést nem ad, az előző verseny eredményét a dugókából kitöröljük. (A törlés eltarthat 4-5 másodpercig, nem kell forgatni, rángatni, türelem!)

2. A szintén a versenyközpontban a törlést követő valamelyik pozícióban elhelyezett “Ellenőrzés” feliratú dobozba bedugva (fény- és hangjelzés jön) a dugóka törlését ellenőrizzük. (Ha ez nem működik, akkor a törlés nem sikerült, meg kell ismételni.) Az 1, 2 pontban leírt műveletet a csapatban futó első váltó tag hajtja végre, csapat tagoknak javasolt műveletek figyelemmel kísérése.

3. A váltóponton elhelyezett ellenőrző dobozba bedugva “lyukasztunk”. váltó dobozról hang- és fényjelzés jön vissza a másodperc törtrésze alatt. Ezt azonban ki kell várni! Ezután a dugókát átadjuk a váltó csapattársunknak.

4. Befutáskor a célban elhelyezett ellenőrző cél dobozba is dugni kell! Ennek az ideje a befutási idő a gép számára, tehát érdemes igyekezni.

5. A célterületen elhelyezett kiolvasó dobozba még utoljára szép nyugodtan bedugva és türelmesen kivárva a jelzéseket, a számítógép kiolvassa a dugóka tartalmát.

6. Ezt követően nemsokára átvehető a kinyomtatott részidő-táblázat.

 

C. A DUGÓKÁKRÓL

1. A dugókák mindegyike számot visel, ez a dugóka azonosító száma, amely egyedi.

2. A dugókák csapathoz rendeltek. Ez azt jelenti, hogy a dugóka azonosító száma egy adatbázisban össze van kapcsolva (regisztrálva van) a csapat nevével, rajt számával. Ebből következik, hogy a dugókákát másik csapat tagjának átadni nem lehet.

3. A dugókát kéz valamelyik ujjára rögzíthetünk gumiszalaggal.

4. Célban a csapat eredményének kiolvasása után a dugókát kérjük visszaszolgáltatni.

 

 

 

Az AURIGA ÉRTE Chipes időmérő rendszere

 

A rendszer célja és lényege az, hogy majd célba érkezés után azonnal a versenyző az egyéni chipjével (4 ábra) érintse a kiolvasót ( 5 ábra) ezáltal a távon teljesített ideje álljon a rendezők és a versenyzők rendelkezésére. Az ehhez szükséges műveleteket a célban működő számítógép hajtja végre a chip olvasóval és chippel együttműködve. A chipolvasóhoz a chip helyes megközelítését és eredményes chip olvasást hangjelzéssel (sípoló jellel) jelzi a számítógép. A képernyőjén követhetjük a versenyidőt és az eredményes chip leolvasás után a rajtszámunk mellett a futó pályán teljesített időnket.


B. HOGYAN KELL A RENDSZERT HASZNÁLNI?

A versenyzők a versenyközpontban kapják meg a chipjüket rajtszámukkal együtt. A verseny során a következő műveleteket kell végrehajtani:

A versenyközpontban elhelyezett chip kiolvasónál ellenőrizhető, hogy a chipen levő rajtszám és az időmérő rendszerben egyezik-e. Ez egyben lehetőséget teremt a helyes chipolvasó érintésének gyakorlásához. Az olvasáskor a chip olvasót felűről chippel lendületesen közelítsük meg és a chip olvasót mielőtt megérintenénk, egy pillanatra állítsuk meg, tartsuk abban a pozícióban. (6 ábra) Az eredményes leolvasást a számítógép sípoló hanggal jelzi, illetve a képernyőn ellenőrizhetjük a rajtszámunkat.

Befutáskor célban elhelyezett chip olvasó dobozt érintve a fent leírt módon. Láthatjuk a számítógép képernyőjén a rajtszámunk mellett a futó pályán teljesített időnket.


4 ábra                                                      5ábra                     6 ábra


C. A CHIPRŐL

A chipek mindegyike rendelkezik egy azonosító számmal, amely egyedi. A chip személyhez rendelt. Ez azt jelenti, hogy a chip azonosító száma egy adatbázisban össze van kapcsolva (regisztrálva van) a személy nevével és rajtszámával. Ebből következik, hogy a chipet más személynek átadni nem lehet.

Javasolt a szilikonból készült óra alakú karkötőt a bal kézen viselni, mert a célban így biztositot a kényelmes chip olvasás. A chip a mely a kerek kiképzésben nyert helyet a tenyérrel egyezően helyezkedjen el.

Célban az eredmény kiolvasása után a chipet és a rajtszámot kérjük visszaszolgáltatni!


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!